WordPress, salah satu platform CMS yang terbaik dan banyak memudahkan proses untuk membangun laman web anda sendiri. Terdapat juga beberapa website builder yang tersedia pada platform WordPress, Ada secara berbayar ataupun diberikan secara percuma untuk penggunanya.

Setiap builder tersebut mempunyai kelebihan dan kekurangan nya tersendiri mengikut setiap fungsi yang ingin dibangunkan. Di bawah dinyatakan beberapa builder yang terbaik dan sesuai digunakan pada platform WordPress anda.

5 Website Builder Menjadi Pilihan Ramai

Elementor
Builder yang popular kerana sangat mudah difahami dan digunakan untuk setiap komponen yang ingin digunakan. Dengan kaedah Drag and Drop sahaja, Terdapat banyak fungsi dan susun atur yang boleh disesuaikan mengikut kehendak pembangunnya. Elementor boleh digunakan dalam versi percuma dan berbayar bagi mendapatkan lebih banyak fungsi.

Beaver Builder
Builder visual yang banyak dengan pelbagai pilihan modul dan widget yang boleh digunakan. Tersedia dalam versi percuma dan berbayar.

Divi Builder
Builder yang terdapat banyak komponen dan fungsi untuk membina halaman website. Lebih 40 modul yang boleh disesuaikan mengikut reka bentuk pilihan anda. Tetapi hanya tersedia dalam versi berbayar sahaja.

Thrive Architect
Builder yang digunakan untuk fokus kepada meningkatkan convertion dalam sesebuah website jualan. Dengan berbagai fungsi untuk pemasaran online agar lebih efektif dan mendapatkan sales. Hanya tersedia dalam versi berbayat sahaja.

WPBakery Page Builder
Builder yang popular dengan kaedah drag-and-drop yang mudah digunakan serta pelbagai modul reka bentuk yang sudah tersedia dan hanya perlu disesuaikan mengikut fungsi yang ingin digunakan. Builder ini hanya tersedia dalam versi berbayar.

Berikut adalah 5 pilihan builder yang boleh anda pilih dan gunakan untuk membangun halaman website anda. Walau bagaimanapun, Dalam setiap pilihan anda yang seharusnya dipilih. Pastikan anda memilih yang lebih bersesuain mengikut keperluan dan fungsi yang ingin dibangunkan dan memudahkan anda mendapat support yang baik daripada pembangun.

Ingin dapatkan khidmat nasihat kami dalam apa saja persoalan mengenai website, boleh hubungi kami dengan segera untuk menyelesaikannya. Kami di TukangWeb sedia membantu anda !